stap 1: de voorbereiding

Zorg voor de volgende hulpmiddelen:

  • een kruiskop schroevendraaier
  • een (rubber) hamer
  • eventueel een doek om tussen de hamer en de klem te doen
  • een beetje geduld

stap 2: het begin

Leg de helft van de klem met de schroefgaten (niet het schroefdraad) onderste boven met de schroeven er alvast los doorheen.

stap 3: het touw

Leg het touw in de lus zoals je deze wilt hebben. De lus kan zo groot worden als je wilt. Het korte gedeelte blijft binnen de klem.

stap 4: dat begint er op te lijken

Leg de andere helft van de klem met het schroefdraad op de helft zonder het schroefdraad en duw de klem naar elkaar. Draai de klem om zodat de schroefkoppen boven zitten en sla eventueel voorzichtig met een rubber hamer op de kant met schroefgaten.

stap 5: je bent er bijna

Draai de schroeven voorzichtig aan. Draai niet 1 schroef in 1 keer helemaal aan, maar draai ze allebei een beetje aan. Sla eventueel nog een paar keer met de rubber hamer om de  2 delen nog dichter bij elkaar te krijgen. Draai dan de schroeven weer allebei om de beurt korte stukjes aan zodat de klem gelijkmatig sluit.

stap 6: het is je gelukt

Als het goed is heb je nu een klem gemonteerd en heb je een mooie lus gecreëerd . Draai de schroeven niet te vast aan, vast is vast. Je kunt de schroeven altijd weer los draaien en een ander stuk touw ermee monteren.